Voyager 1 sonden udførte 2 februar sin første manøvre i 21år, og udførte den helt efter planen. Formålet var at sætte  den i stand til at måle solsystemets Heliospause

Voyager sonden som nu er 17,4milliarder km fra Solen, befinder sig i den del af Solsystemet som kaldes Heliospausen som nok bedst kan beskrives som området mellem Solvindens- og det interstellare rums indflydelse.

Voyager 1's instrumenter er beregnet til forholdende omkring planeterne, så de kan ikke registrerer meget af de ekstrem energifattige forhold så langt væk fra Solen. På nær Low Energy Charged Particle instrumentet. Men for at bringe den i en position hvor den kunne måle noget, måtte man rotere sonden 70o. Og til trods for at den ikke har udført en lignende manøvre i 21år, virkede den endnu, og manøvren lykkedes.

Men dermed mistede man også kontakten til sonden, mens den udførte målingerne i 2timer og 15 minutter, før den vendte tilbage til sin udgangsposition, så den store antenne på bagsiden af sonden, kunne sende dataene tilbage til Jorden, som blev modtaget 16 timer feter manøvren.

Voyager 1 som nu er 17,4 mia. km fra Jorden, blev opsendt  5 sept. 1977, mens Voyager 2 som blev opsendt 20 aug. 1977 er 14m2 mia. km fra Solen

LÆS MERE på Voyager 1's hjemmeside