Forskningssatelitter

jets fra enceladusIgår passerede Cassini-sonden kun 48km over overfladen på Saturnmånen Enceladus, som er kendt for sine 'geysere'. Det er den laveste passage nogensinde, så sonden fik både snuset til indholdet af geyserne som menes at stamme fra et hav under iskappen, og meget detaljerede billeder af sprækkrne de kommer fra. .. billeder

'Deepest-Ever Dive Through Enceladus Plume Completed'
NASA logoNASA meddeler at de har udvalgt 5 nye planetariske missioner de vil arbejde på:
- VERITAS Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy mission
- NEOCam Near Earth Object Camera
- Psyche sonde til den metalliske asteroide Psyche
- DAVINCI Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry & Imaging
- Lucy sonde til Jupiters trojanske måne Lucy.

Listen er en liste over de missioner man vil udforske og udvikle nærmere og derfor ingen garanti for at de alle bliver gennemført. Man bemærker fx.at der er 2 Venus missioner, som måske samles i én sonde, eller man fravælger den ene

SE 'NASA Selects Investigations for Future Key Planetary Mission'
New Horizon sondenLangt ude i solsystemet 4,6 mia. km fra Jorden, bliver stilheden forstyrret i morgen aften, når New Horizon sondens "vækkeur" ringer og den vågner for at besøge Pluto .
New Horizon sonden blev opsendt i 2006 og er det hurtigste rumfartøj mennesket har bygget. Når den vågner er der stadig 260 mio km til Pluto, som den skal passere 14 juli 2015. Det bliver kun en hurtig passage forbi ex-planeten, fordi sonden skal fortsætte ud i Kuiper asteroide bæltet og besøge en stor asteroide dér, som Hubble fandt sidste måned.

Kilde: John Hopkins University
LÆS OGSÅ: Hubble finder 3 Kuiper bælte asteroider at besøge efter PLuto-passagen
Booster raketterne til Delta IV opsendelsenNASA har taget et væsentligt skridt mod deres første opsendelse af deres nye bemandede Orion modul i december. Booster raketterne til den United Launch Alliance (ULA) Delta IV Heavy raket der skal opsende den er færdige!
Denne første opsendelse er dog ikke bemandet, men en full-scale live test

LÆS MERE hos NASA
Rosetta sondens Philea lander på kometen Næste måned skal ESA's Rosetta sonde sende den lille philea lander ned på den 4km store komet 67P/Churyumov-Gerasimenko. Det er første gang nogen har landet på en komet, eller på nogen anden af de mange millioner smålegemer i Solsystemet for den sags skyld. (Bortset fra den Japanske Hayabusa sonde der næsten var nede at røre asteroiden Itokawa i 2003.

LÆS MERE på NASA's Astrobio.net