Forskningssatelitter

Juno-sonden som er på vej til Jupiter, skal tilbagelægge 600mill. km for at nå målet.
Energien? Den kommer fra solceller!

NASA's seneste Jord-observations-satellit NPP, har lavet sin første kortlægnig af vanddampe, ved hjælp af ATMS-instrumentet (Advanced Technology Microwave Sounder). ATMS måler ved 183.3 GHz som viser den atmosfæriske vanddampe. Stormen Sean ses som en blå plet i Atlanterhavet

SE MERE på NPP's hjemmeside hos NASA

Forskere fra NASA,Harvard-Smithsonian, MIT mfl.. arbejder på at opsende en sonde i 2018, som skal passere Solen i en afstand af kun 1 mill. km, og vil dermed kunne tage direkte prøver af dens yderste atmosfære og af Solvinden.

SWEAP sonden (Solar Wind Electrons Alphas and Protons) skal beskyttes af et massivt skjold og kommer til at ligne et stålstativ, med et gitter der kan måle ladede partikler.

Kilde: Harvard-Smithsonian

Nær-jord asteroide

Efter at NASA har sat sig for at foretage en bemandet landing på en asteroide. har de trænet astronauter under vand, har de nu bedt Harvard udvælge nogle egnede kandidater blandt de 6000 jordnære asteroider der er mere end 100m store.

Kilde: Harvard

ROSATs bane

ESA's udgåede ROSAT røntgen-rumteleskop forventes i flg. det tyske DLR at genindtræde i atmosfæren på et tidspunkt mellem fredag og mandag. Spejlet som er den største del, vejer 1,6ton og forventes at ramme jordoverfladen