Forskningssatelitter

Voyager 1 sonden som blev opsendt i 1977 er nu 111AU (1AU=afstanden fra Solen til Jorden) eller 16 milliarder km fra Solen og er flere gange blevet erklæret "ude af solsystemet". Men nye analyser af dens sparsomme data viser at den stadig ikke er ude i det uberørte interstellare rum.

Kilde: American Geophysical Research Letters

ESA indkalder interessetilkendegivelser om Small Missions med opsendelse i 2017. Forslag om missioner fra alle relevante forskningsområder er velkomne.

NuSTAR satelitten

NASA's Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR) satellit er ved at blive monteret på en Pegasus XL raket på Vandenberg for at gøre klar til opsendelsen. Teknologisk Institut i Lyngby deltager også i bygningen af det store røntgen rum-teleskop.

Sammen med NASA har to amerikanske universiteter sendt en raket 300km op i et aktivt udbrud af nordlys, for at lære mere om de såkaldte 'Alfven-bølger' i nordlyset og afklare hvordan og hvorfor GPS signalerne bliver påvirket af de sol-udbrud som skaber nordlyset

Kilder: Univ. of New Hampshire og Cornell

Lysforurening på JordenEt forskerhold har fundet en direkte sammenhæng mellem mængden af lysforurening og epidemi-trusler. Det er konklusionen på et arbejde med at sammenholde sygdomstilfælde med rumbilleder af kunstigt lys på Jorden.

LÆS MERE på Penn State Univ.