Print
Parent Category: Rumfart
Category: Forskningssatelitter

Voyager sondernes placering på kanten af solsystemetDet er flere gange blevet debatteret om- eller at Voyager sonderne skulle have forladt den magnetiske boble der omgiver Solsystemet og dermed være kommet ud i det interstellare rum. Derfor kan man nu følge sondernes måleresultater online og der er sat målepunkter op, så man kan se præcist hvornår menneskeheden har nået det interstellare rum.

Voyager's mission-team forklarer nu, hvad der skal til før man entydigt kan sige at menneskeheden har nået rummet, og sat 3 målekriterier op.

Når 2 af disse 3 kriterier er registreret er vi der!. Men ikke før. Det handler især om magnetfeltets retning. For den boble der omgiver Solen er primært styret af Solens magnetfelt. Så når en af dem passerer grænsen for Solsystemet, forventer man at se en ændring af retningen.

Men det tager tid at måle, for man er nødt til at have flere målinger, med lang tids mellemrum for at kunne fastslå sådan en ændring. Og det kræver desuden kalibreringer, som tager flere måneder, når man skal snakke lidt frem og tilbage med sonden, og signalerne er uge om at nå frem.

Man forventer at se disse ændringer når som helst, så Voayger-teamet har lavet en "følg med side", hvor man kan følge måleresultaterne og dermed sonderne løbende.

Kilde: Voygers hjemmeside