X37

US Air force opsender 19. april en  5,5tons orbital test demonstrator af X-37B, som er et militært rumfly

Kilder ved FN er bekymrede over at den kan fungere som våben platform.


Udviklingen af X-37 blev oprindeligt startet af NASA til ISS i 1999. Men efter budgetnedskæringer  blev den droppet, mens militæret så abenbart fortsatte udviklingen af den.


Den er bygget af  Boeing Co.'s Phantom Work og vejer 5,5tons og er 1,25meter i diameter og 8,8meter lang.Dens vingespan er 4,6 meter og de to skrå hale vinger har en højde på 2,9 meter. Hvis man sammenligner rumfærgen med en lastvogn, er X37 mere som en sportsvogn men med et lastrum på ca. 1 x 5meter

X37A full

I modsætning til rumfærgen opsendes den på  toppen af en normal raket, og kan udfolde solpaneler for at skaffe strøm mens den er i kredsløb. Den kan dermed blive i kredsløb i 270 dage, og skal lande i Vandenberg Air Force Base. Varigheden af test flyvningen oplyser de ikke om

Theresa Hitchens som er Direktør for United Nations Institute for Disarmament Research (UNIDIR) i Sweitz, er bekymret over X-37B og siger:

"The problem with it (the X37-B) is whether you see it as a weapons platform. It then becomes, if I am not mistaken, a Global Strike platform. There are a lot of reasons to be concerned about Global Strike as a concept"

Hun er tidligere chef for Center for Defense Information's Space Security Programme.

LSÆ MERE om X-37 host NASA
Opsendelses detaljer: Physorg
Politiske kommentarer: Foxnews