Sidste år meldte USAs præsident Donal Trump, USA ud af "The Outer Space Treaty" som forbyder våben i rummet, og stiftede samtidigt et nyt fjerde militært værn: Rum-styrken "US Space-Force", som overtog en del af US Air Force's opgaver i- og nær rummet. Men den seneste eskalering er at NATO i december 2019 forventes at erklære rummet for en krigszone!

Den direkte årsag til denne eskalation er ifølge engelske forskere bekymringer over en Russisk civil opsendelse af en satellit, som skal kunne afskære andre satelliter med det fredelige formål at udføre service på dem. Men som forskerne i ovenstående artikel siger; "Hvis civile har denne mulighed, er det sandsynligvis allerede muligt for globale militærmagter". Fx. USAF's X37b mini-rumfærge.

Hvis NATO erklærer rummet for krigszone, vil andre som for eksempel Kina og Rusland - helt sikkert følge efter blive endnu mere offensive i deres indsats i rummet.

Men hvorfor egentlig?
Fordi de avancerede militærmagter er stærkt afhængige af satellitovervågning og -kommunikation, til at overvåge troppebevægelser, reagere hurtigt på angreb, styre langdistance-droner og meget andet. Og kan man sætte nogle af disse kapaciteter ud af spillet får andre et forspring og kan agere ubemærket.

"Nej!" tænker du sikkert,så åndssvage kan de ikke være!
Los Alamo atombombe eksplosion i rummet i 1962Men jo, det kan de, selv om de godt kender konsekvenserne.For 20 juli 1962 detonerede USA deres første brintbombe i rummet, hvilket skabte et overdådigt lysshow (Se bill.), globale protester og resulterede i et forhøjet strålingsniveau i flere årtier i lave baner om Jorden skriver Smithsonian Institute of Technology. Konventionelle våben i rummet er heller ikke nyt, eftersom Sovjets Salyout 3 rumstation var udstyret med en 23mm maskinkanon som iflg kilden blev affyret/testet 19 juli 1974.

Problemet med en rumkrig er naturligvis at et par rum-atombomber hurtigt kan gøre bemandet rumfart umuligt i årtier, ligesom en håndfuld smadrede sattelitter kan omslutte Jorden med skyer af vragrester, som vil gøre rumfart umulig eller risikabel i århundreder