Civil rumfart

Japanske INterstellar Technologies MOMO3 raket opsendt 4 maj 2019
Det Japanske startup firma 'Interstellar Technologies Inc' opsendte 4 maj deres MOMO3 raket til en højde af 113,4km og kom dermed principielt op i rummet,
MOMO3 er en totrinsraket, 10meter høj, ½meter i diameter op vejede ved opsendelsen ca 1 ton. Prisen for opsendelsen var kun 1/10 af JAXAs tilsvarende raketter, og Interstellar Technologies mål er også at gøre adgang til rummet billigere for det asiatiske marked
SpaceXs rumkapsel til bemandede opsendelser som den der eksploderede22 april oplevede SpaceX og NASA hvad de kaldte "en anomali". Det blev senere lækket med en video på twitter, at det var SpaceX's kapsel til opsendelse af astronauter, som eksploderede under en test af dens in-fligth abort system. SpaceX siger naturligvis intet om uheldet, mens NASA ifølge AFP modstræbende har bekræftet videoen. "Den seneste SpaceX anomali ødelagde fuldstændigt den bemandede kapsel" sagde Senator Richard Shelby, formand for det kongressens NASA udvalg ifølge flere medier (fx Times news

Det er en streg i regningen for både SpaceX og NASA, som havde erklæret at de ville sende astronautre op med en amerikansk kapsel i løbet af i år.
Men da de nu først skal undersøge årsagen og lave en ny kapsel, er det nok tvivlsom om de vil nå det.
C-Space
Det private kinesiske C-space har åbnet en komplet Mars-base kaldet "Mars Base 1" i den et mars-lignende landskab i den Kinesiske Gobi ørken. Lige nu er den åben for kinesiske teenager skoleelever, for at komme med løsninger til at løse de problemer en Mars mission står overfor siger C-Space's Bai Fan til AFP.
Senere regner de med at åbne den for turister

Basen i Gobi ørkenen er faktisk den anden sådan Mars by de åbner i Kina. Baserne er komplette med fjernstyrede Mars-rovere, futuristiske køretøjer, "rumdragter" og er selvforsynende med mad fra egne drivhuse skriver Agencia EFE og Yahoo News mfl.
Billede af månen taget af den private israelske SpaceIL Månelanderen Beresheet (tilblivelsen) som det private Israelske firma SpaceIL opsendte sidste måned, crashede under landingen på Månen, som blev sendt live. Inden man tabte kontakten med den, nåede den at sende billedet her, der viser hvor tæt på målet den var. På denne video kan man få et overblik over hele missionen.

Udover at ville gøre Israel til det fjerde land (efter USA; USSR og Kina) der har landet på Månen, er det det mindste og billigste Månelander fartøj nogensinde, med en pris på kun 100 mio USD (~650 mio DKK).

Men SpaceIIL vil snarest opsende Beresheet2, for at prøve igen,skriver Jewish Telegraphc Agency
SpaceX Crew Dragon  modulet ses her efter landingen i havet, efter turen til ISS
SpaceX Crew Dragon modulet ses her efter landingen i havet, efter turen til ISS

Det private Space X's "Crew Dragon" modul som er beregnet til bemandede opsendelser, er landet på Jorden, efter at have bragt forsyninger til ISS og samtidigt testet systemet for dens evner til at bringe astronauter op i rummet og retur.
Ombord på Crew Dragon var bla en test-dukker med sensorer, hvis data man nu skal gennemgå.