Satelliter i lave kredsløb om Jorden
Indtil 2019, er der i menneskets rumfartshistorie som begyndte i 1962, ifølge FN opsendt ca 8000 satellitter, hvoraf ca 5000 stadig kredser om Jorden. Ind imellem rammes de af små meteoritter som løsner dele fra dem, støder sammen, eller bare efterlades som rumskrot og det har indtil nu skabt 55.000 stykker rumskrot man har kendskab til.

Men de næste par år har alene amerikanske selskaber planer om opsende 15.000 satellitter, hvoraf SpaceX's Starlink program, og Amazons tilsvarende står for størstedelen. Dermed vil antallet af satellitter i løbet af få år bliver femdoblet! I løbet af et par årtier vil mængden af rumskrot blive øget tilsvarende!.
Dermed bliver det i fremtiden stadigt mere risikabelt at opsende satellitter og sonder. Det får forskere til at slå alarm og kræve politiske initiativer om at stille krav til operatørerne, hvis vi ikke skal ende med at umuliggøre menneskets drøm om at tage ud i rummet, skriver Dr. Moriah Jah, fra University of Texas
Akut er et af problemerne, at hvert land har deres egne registre som de ikke altid deler. Moriah Jah og UTA har derfor startet et crowd-fundet rumovervågningsprogram (Se TED Talk)