Rum habitatet HOME Carnegie Mellon University er igang med et NASA-sponsoreret studie af hvordan et hjem i rummet skal designes; Projektet kaldes; Projektet kaldes meget passende for HOME (Habitats Optimized for Missions of Exploration).

Somman kan se på billedet, er der lagt vægt på at gøre designet venligere end konservesdåse-designet på ISS. Men hovedvægten af projektet er ikke design, men derimod at gøre det mulig at få et komplet overblik over indeklima og teknik, for at træffe vedligeholdelsesbeslutninger og give den videre til robotiske systemer eller beboere. "Rummet er et barskt miljø og fejl kan få katastrofale konsekvenser, så vi skal lave særdeles gode automatiske systemer" siger Mario Bergés, professor i 'civil- and environmental engineering'.

Eftersom et sådan rum-hjem kan komme til at stå tomt i længere perioder, bruger man desuden AI (kunstig intelligens) til at gøre den selvvedligeholdende i disse perioder. Og kunsten er at lave systemer der kan opdage fejl med et minimum af data, for at begrænse behovet for mængden af online systemer skriver Carneige Mellon University.

På billedet ses en sluse i gulvet midt i rummet, et bad ned.tv. et toilet i toppen, samt et automatiseret drivhus til mad og ilt i højre side.