3 små cubesats udsendes fra ISS I 1998 lykkedes det hackere at komme ind på et par NASA servere og tog kontrollen med de amerikansk/tyske ROSAT røntgenrumteleskop,som de angiveligt ødelagde ved at vende dens solpaneler direkte mod solen, så de blev ødelagt. Den styrtede ned et par år senere. I 1999 blev den engelske Skynet satellit overtaget, i 2008 overtog kinesiske hackere 2 NASA satellitter og i 2018 opdagede man et cyberangreb mod amerikansk rumindustri.

Så der er en lang historie af succesfulde cyberangreb mod satellitter. På den ene side har rumindustrien nok lært at sikre sig, men på den anden side er der nu private aktører som er ved at opsende ti-tusinder af små kommercielle satellitter som er baseret på et netværk af underleverandører og open-source software, som gør dem mere sårbare overfor hackere.

Dermed advarer profesionelle om hackere kan overtage satellitter, eller bruge dem som våben!, når de kan hijacke satellitter med krav om løsepenge, "bare" lukke dem ned, eller ligefrem ændre deres baner, for at true andre større mål,som ISS og store kommunikationsnetværk.
Derfor opfordrer de til at sætte internationale standarder for beskyttelse, handlingsplaner og konventioner mod den slags angreb