Print
Parent Category: Information
Category: Mars
Panorama fra Galekrateret på 1,8 gigapixel
Curiosity roveren lave 24/11-1/12 en enorm panorama mosaik af udsigten i galekrateret på ikke mindre 1,8 gigapixel, som kan ses og downloades her

Men vigtigere, fandt roveren sidste år en forholdsvis kompleks organisk molekyle kaldet Thipoene (C4H4S), som består af 4 kulstofatomer og et svovlatom, organiseret i en ring med brintatomer udenom.
Tthiophene forekommer på Jorden kun i råolie og hvide trøfler og vil på Jorden entydigt siges at være af biologisk oprindelse!
Forskere fra Washington State University skriver i en artikel 'Study finds organic molecules discovered by Curiosity Rover consistent with early life on Mars' , at fundet passer perfekt med nogle af de roadmaps exobiologer har lagt for hvordan primitivt liv kan have eksisteret tidligere i Mars's historie.

Men de tilføjer også at ekstraordinære fund kræver ekstraordinære beviser, og da tyskere forskere har vist at Thiopehen kan dannes ved voldsomme meteornedslag, er det ikke noget endegyldigt bevis for at der har været liv på Mars.