Panorama fra Galekrateret på 1,8 gigapixel
Curiosity roveren lave 24/11-1/12 en enorm panorama mosaik af udsigten i galekrateret på ikke mindre 1,8 gigapixel, som kan ses og downloades her

Men vigtigere, fandt roveren sidste år en forholdsvis kompleks organisk molekyle kaldet Thipoene (C4H4S), som består af 4 kulstofatomer og et svovlatom, organiseret i en ring med brintatomer udenom.
Tthiophene forekommer på Jorden kun i råolie og hvide trøfler og vil på Jorden entydigt siges at være af biologisk oprindelse!
Forskere fra Washington State University skriver i en artikel 'Study finds organic molecules discovered by Curiosity Rover consistent with early life on Mars' , at fundet passer perfekt med nogle af de roadmaps exobiologer har lagt for hvordan primitivt liv kan have eksisteret tidligere i Mars's historie.

Men de tilføjer også at ekstraordinære fund kræver ekstraordinære beviser, og da tyskere forskere har vist at Thiopehen kan dannes ved voldsomme meteornedslag, er det ikke noget endegyldigt bevis for at der har været liv på Mars.

Følg med på ISS

news

Følg med i hvad der sker på ISS

Den internationale rumstation ISS er et af historiens største projekter og til efteråret kommer den første dansker ombord!

LÆS OGSÅ her:

Nyheder fra Mars

news

Se alle nyhederne om mars

Med 2 rovere på Mars, 2 satelitter der kredser om den og flere på vej, er der masser af nyt fra den røde planet

SE OGSÅ::

Historisk landing på komet

komet 67P/Churyumov–Gerasimenko

Landing på komet
Følg med i Rosetta sondens historiske udforskning af kometen den 4km store komet 67P/Churyumov–Gerasimenko.

SE MERE her: