Fund af lokal galakse uden mørkt stof
Den ultra-diffuse galakse NGC 1052-DF2, som ligger 65 millioner lysår herfra, er en følgegalakse til NGC 1052. Begrebet Ultra-diffus dækker over at den er meget spredt; Selvom den er større end Mælkevejen,indeholder den kun 1/250 så mange stjerner!. Den er dermed så spredt befoldet at man kan se lige gennem den og se bagvedliggende galakser!

Men nye studier og analyser med bla, Hubble som har bestemt dens masse, viser at den næsten er helt uden mørkt stof!. Det er et forbløffende fund, eftersom alle andre fund og teorier viser at mørkt stof ellers er en integreret del af galakserne og er det der holder dem sammen, "Der er ingen teorier der forudsiger eller kan forklare denne type galakser - Hvordan man rent faktisk kan danne en af disse ting er fuldkommen ukendt" sigerAlison Merritt fra Yale University

Den mest nærliggende forklaringer er at den nærliggende massive elliptiske galakse NGC1052 har frarøvet den al dens interstellare gas og mørke stof efter en tæt passage forbi hinanden eller også har en sådan passage igangsat en kataklysmisk voldsom starburst, som har renset den for alt interstellart stof og mørkt stof.

Følg med på ISS

news

Følg med i hvad der sker på ISS

Den internationale rumstation ISS er et af historiens største projekter og til efteråret kommer den første dansker ombord!

LÆS OGSÅ her:

Nyheder fra Mars

news

Se alle nyhederne om mars

Med 2 rovere på Mars, 2 satelitter der kredser om den og flere på vej, er der masser af nyt fra den røde planet

SE OGSÅ::

Historisk landing på komet

komet 67P/Churyumov–Gerasimenko

Landing på komet
Følg med i Rosetta sondens historiske udforskning af kometen den 4km store komet 67P/Churyumov–Gerasimenko.

SE MERE her: