For nogen tid siden annoncerede astronomer at de havde fundet en "mellemting" i M82 kaldet M82-X2 (M82 X1 ergalaksen centrale sorte hul). M82-X2 er en såkaldt "ULX" (ultraluminous X-ray sources eller ultraklar røntgenkilde)

Men nu viser en ny analyser baseret på NuSTAR data, at M82-X2 slet ikke er et sort hul aligevel, men "bare" en pulsar; Dvs. en neutronstjerne der roterer meget hurtigt og derved udsender radio/røntgen signaler.
Det kræver meget mere energi end normale stjerner/stjernerester kan mønstre at udsende så meget energi som ULX'er gør. Så da man kunen måle at den udsendte energier svarende til 10 millioner sole, gik man naturligt ud fra at det måtte være et større sort hul og dermed at den måtte være et af de meget eftersøgte mellemstore sorte huller
Men de nye NuSTAR data viser så hurtige fluktationer, at det ikke kan være et sort hul; Med en pulsrate på kun 1,37 sekunder, må det være et objekt med en mindre radius end 65.000km (1,37 x 300.000 /pi).
br> Sorte huller er også meget kompakte, men de suger al energi omkring sig ind, så selvom hændelseshorisonten kan være ned til nogle tusinde km, vil de suge signaler til sig fra et større område omkring dem. Og hvis det skulle være et mellemstort sort hul, ville det også være større end nogle tusinde km.

Men hvordan kan den så udsende så meget energi?
Astronomerne mener den er omgivet af en tæt støv/gassky (en akkretationsskive), som den suger gasser til sig fra, ligesom et sort hul ville gøre
De omtaler den som "En neutronstjerne på en sort-hul diæt"
Kilde: NuSTAR's hjememside
LÆS OGSÅ Lys puls oplyser sort hul