Selvom "magnetarer" normalt forbindes med magnetiske neutronstjerner, er der faktisk også mere almindelige aktive stjerner med meget kraftige magnetfelter, som også bliver kaldt magnetarer. Stjernen Tau Scorpii er et eksempel på en sådan magnetar.
En analyse af Tau Scorpii i 2016 afslørede desuden at den er en Blue Stragler stjerne, som er en meget stor blå stjerne, der er dannet ved at 2 stjerner er smeltet sammen.
Meget kraftige magnetfelter er oftest skabt af en hurtig rotation af elektrisk ladede partikler, såsom ioniserede gasser som stjerner af fulde af, så allerede for et årti siden blev det foreslået at magnetarer er resultatet af stjernekollisioner.
Dengang havde man hverken værktøjer, detaljeret viden eller computerkraft nok til at lave en computermodel til at underbygge teorien, men det er nu lykkedes tyske og engelske forskere at lave en model og simulation og derved eftervise hypotesen teoretisk.
"Stjernkollisioner" lyder næsten utænkeligt, men en meget stor del af Mælkevejens stjerner er del af dobbeltstjernepar. Og de tætteste af dem ender ofte med at smelte sammen til én stor stjerne, så det estimeres at 10% af de Mælkevejens store stjerner er resultatet af sådanne processer og det passer godt med antallet af magnetarer skriver forskerne fra Univsersität Heidelburg