exoplanet Er der liv andre steder i universet?
Svaret på det spørgsmål afhænger af hvor almindelige planeter er om andre stjerner, og hvor almindeligt det er at liv bliver til, hvis forudsætningerne er rigtige.

LÆS MERE her
Frank Drake formulerede i 1961 sin 'Drake Ligning' som ser således ud:
N = R * fp * ne * fl * fi * fc * L,
Den formulerer basalt set at hyppigheden af liv afhænger af antallet af stjerner med planeter, hvor betingelserne er til stede, gange med sandsynligheden for at der dannes liv og for en civilisations levetid

Alle opdagelser tyder indtil videre på at betingelserne er til stede når der dannes planeter. Og Mælkevejen rumnmer 180 mia stjerner, hvoraf vi kan se 2.000 med det blotte øje.
Solens placering i Mælkevejen

NASA's Kepler rumteleskop er en målrettet planetjæger som studerer 100.000 stjerner i en lille del af himlen meget nøje over lang tid, for at se om de skulle have stjerner. Og ud af disse 100.000 stjerner tyder det indtil videre på at mindst 5.000 af dem har planeter (og listen blivre længere hver dag). Ud af disse 5.000 er de 1.000 af dem bekræftet af andre observationer.
Du kan SE listen her

De klareste af alle disse stjerner har navne, såsom Vega, Betelgeuse oa. Men de fleste har bare et nummer. Og nu kan du endda køb en stjerne til dig selv.

OK Du får den ikke i hånden, men du kan vælge dit eget navn til en af dem; fx kærestens

Så nej; Vi ved endnu ike om de er derude for der er stadig for mange usikerheder.
Men hvad tror du selv?: 180 Mia. stjerner i Mælkvejen, hvoraf 9 mia. ser ud til at have planeter?

Medmindre livet her på Jorden er en grotesk tilfældighed, er det næsten utænkeligt at de IKKE er der; Vi skla lede og lytte længe nok!