Blandt Kepler rumteleskopets tusinder af planetfund, er der én enkelt stjerne der skiller sig ud: KIC 846852. Mens exoplaneter typisk kun er store nok til at formørke en stjerne med 2-5%, udviser KIC 846852's lyskurve uregelmæssige udsving med op til 20%. Hvis det skulle være en planet må den være enorm!

Astromer spekulerer derfor over om det kan være et planetsammenstød,kometsværme, eller enda fremmede megastruktukturer (En såkaldt Dyson Sfære).
En ny undersøgelse fra Harvard med bla. danskeren Lars E Kristensen, viser i midlertidigt at der er for lidt støv om KIC 846852, til at det kan være et planetarisk sammenstød. Dermed er det mest sandsynligt at der er tale om kometer. Problemet er bare at det ikke er en helt ung stjerne, og at man ikke helt kan forstille sig hvad der kan få kometer til at klumpe sammen på den måde.

Hvad angår Dyson Sfære teorien, har nogle astronomer fundet at stjernen har mistet lys over de sidste 100år, som om nogle byggede noget om den. Men det fund er siden blevet afvist, fordi der er for mange systematiske fejl i så gamle målinger.

Mysterious Happenings Around the Star KIC 846852 fra Harvard