Stjernen SAO 244567 i
Stjernen SAO 244567 i "rokketågen" (Stingray nebula)

Analyser af 30års observationer af stjernen SAO 244567 i "rokketågen" (Stingray nebula), viser at dens overflade temperatur i løbet af de år er steget ikke mindre end 40.000grader C! Det har været kendt nogle år, men har også været et mysterium, fordi SAO 244567 har haft en oprindelig masse svarende til Solens.
Men et nyt studie baseret på Hubble data, de historiske observationer og nye simulationer, foreslår at der er et såkaldt 'Helium-skal glimt' (Helium-shell flash), som er en kortvarig antænding af helium udenfor kernen.
Da SAO 244567 er en udbrændt stjerne er den eget kompakt. Men antændingen af Heliummet pga sammenfaldet får SAO 244567 til at "puste sig op" til noget nær sine oprindelige dimensioner, så den er som født på ny. "Antændingen af nuklear energi tvinger den kompakte stjerne til at at udvide sig tilbage til en kæmpestjerne - Det genfødte-scenarie!"/i> siger Nicole Reindl fra University of Leiceste

Se'Astronomers observe star reborn in a flash' fra ESA “The release of nuclear energy by the flash forces the already very compact star to expand back to giant dimensions — the born-again scenario.”