Den meget aflange interstellare asteroide eller komet Oumuamua
Den interstellare komet eller asteroide Oumuamua, som passerede solsystemet i 2017, overraskede astronomerne ved at være meget aflang. Baseret på dens varierende lysstyrke, vurderede man at den var 400m lang, men kun 1/5 så bred. Det er en meget overraskende form, som man ikke har set i vores eget solsystem. Dermed foreslog astronomer at den kunne være et stykke af en skorpe fra en smadret planet eller lignende - og nogle antydede end at Oumuamua kunne være kunstig.
Men hvis lysvariationerne skulle skyldes en meget aflang form, skulle den også rotere vinkelret i forhold til observatøren, hvilket også er en usædvanlig rotation i forhold til retningen.

En ny undersøgelse og simuleringer af dens lysstyrke og mindre ekstreme former, baseret på forskellige overfladetyper,viser at den kan have haft en mere almindelig form og rotation, hvis den istedet har en anden overflade end de asteroider man kender.

Forskerne har kun regnet på en "perfekt" elliptisk form og kun 2 ud af de 5 foreslåede reflektionsalgoritmer kan forklare Oumuamua's lysstyrkevariationer. Men dermed viser de at der er større sandsynlighed for at Oumuamua's havde en anden mere irregulær overflade end vi er vant til, end en anden form og rotation, skriver de i artiklen On the aspect ratio of ’Oumuamua : less elongated shape for irregular surface properties