Observationer af radiogalaksen TN J0924-2201 der ligger 12,5 mia. lysår væk - dvs. da universet kun var 1,2 mia. år gammelt - har afsløret tydelige spor efter hvad de kalder rigelige mængder Carbon. Carbon som er grundlaget for liv som vi kender det, mentes ellers kun at være dannet hen ad vejen i stjerner
Kilde: Subaru Observatoriet
Interstellare skyer ser så rolige ud selvom vi hører om stellare vinde oma. Nu har radio-astronomer har for første gang kunnet kortlægge hvor meget og hvordan de egentligt bevæger sig - med omkring 70 000km/t.
Kilde: Pressemeddelelse fra CSIRO LÆS OGSÅ UWM.News
Et nyt billede fra Wide Field Imager på MPG/ESO 2,2m teleskopet viser stjernetågen Lambda Centauri, der er en sky af glødende brint og nyfødte stjerner i stjernebilledet Centaurus (på dansk Kentauren). Stjernetågen, der også er kendt som IC 2944, bliver nogle gange kaldt Den Løbende Kylling på grund af den fuglelignende form, nogle ser i de mest lysstærke områder af tågen.
Mælkevejen er fuld af mørke lommer af kolde gasser der bare venter på at danne nye stjerner. Men et nyt studie af dem ved at studere deres indhold af ammoniak, viser at de kun er -263oC varme og konkluderer at de ikke selv kan kollapse til nye stjerner - de skal sættes igang af de omkinigliggende varmere gasser
Kilde: Harvard
Guld, bly og de andre tungeste metaller dannes ikke i stjerner og supernovaerne forklarer kun halvdelen af det. Men hvor dannes det så?