De første millioner år efter Big Bang bestod universet af ren energi, men på et tidspunkt "fortættedes" noget af denne energi til de første atom-kerner, da universet var udvidet så meget at dens temperatur var faldet til ca 4000'C. Teoretikere har forudsagt at disse første atomkerner, var en hybrid af en Helium og Brint kaldet HeH+.
HeH+ henfaldt senere og dannede molekylært hydrogen, som var begyndelsen på den senere komplekse kemi som vi kenderd en skriver Max Planck Institutet
HeH+ er tidligere blevet fundet i de tidligste Quasarer, ved at udnytte mikro-gravitionel linsning af den kosmiske baggrundsstråling, til at forstørre spektret af disse første atomer.Men nu har tyske forskere også fundet HeH+ i vores lokale univers, i en planetarisk tåge kaldet NGC7027, ved hjælp af observationer med et dybt infrarød spektograf 'GREAT' (REceiver for Astronomy at Terahertz Frequencies) ombord på det flyvende observatorium Sofia.
Nu er det ikke sådan at NGC7027 er et levn fra Big Bang. Men HeH+ atomerne optræder kortvarigt som et led i en radioaktivt henfalds-cyklus, hvor Helium og brint blandes,. danner HeH+, for bagefter igen at henfalde til Brint og Helium; He+ + H -> HeH+ + hn, som senere adskilles igen ved processen HeH+ + e- -> He + H,skriver Sofia.
Fundet er publiceret i Nature