Den første interstellare besøgende vi registrere: Asteroiden 2017U1/Oumuamua
Det vakte stor international opmærksomhed, da astronomer i 2017 fandt asteroiden 2017U1/Oumuamua, som kom udefra det interstellare rum. I september fandt man så endnu en gang et interstellart objekt- kometen C/2019Q4.

Men nu siger forskere fra Yale university i en artikel der er blevet accepteret til publicering i The Astrophysical Journal Letters, at det faktisk er besynderligt at vi ikke har set flere interstellare objekter passere gennem solsystemet. For ifølge deres observationer af 3 protoplanetariske støvskiver og beregninger, burde rummet vrimle med dem. For når solsystemer dannes, vil et betydeligt antal asteroider, kometer og planetisimaler ifølge deres observationer blive udstødt, som følge af nær-kollisioner i specielt den ydre del af planetstøvskiven og dermed fylde det interstellare rum.

Årsagen til at vi først har lagt mærke til dem nu, mener de, er væksten i antallet af automatiserede teleskoper som holder øje med NEO-asteroider, så vi bare er blevet bedre til at opdage og klarlægge deres baner skriver de på Yale University's hjemmeside