Den første interstellare komet 2I/Borisov
For nylig fandt den russiske amatørastronom Borisov, som han angav til et universitet som offentliggjorde fundet på en liste. De polske astronomer som først kunne identificere komet 2I/Borisov som en komet udefra, har publiceret en artikel i Nature om deres lynhurtige fund.
Efter fundet af den interstellare asteroide Oumuamua for 2 år siden, beregnede forskere at der i gennemsnit burde komme interstellare gæster gennem solsystemet hvert andet år. Derfor lavede de polske forskere et stykke software som automatisk checker nyopdagede asteroider og kometers baner, med det formål at identificere eventuelle flere interstellare objekter. Og deres program beregnede lynhurtigt komet Borisov's høje hastighed og identificerede dens bane som en åben kurve, der dermed km udefra. Deres studier af kometen med Gemini Nord teleskopet har vist at den er ca 1km i diameter, rødlig og har en støvet morfologi. Dermed ligner den Solsystemets egne kometer.
Men eftersom kometen lige har taget en tur bagom solen, set fra Jorden og vil være synlig de næste 6 måneder "..is the best yet to come" skriver Uniwersytetu Jagiellońskiego iflg. AAAS mfl.