Historisk astronomi

Jorden set fra rummet

DR viser en norsk miniserie i 2 afsnit om  de 10 største trusler mod menneskehedens eksistens. I det første gennemgår udsendelsen trussel nr 6-10, som omfatter flere trusler fra rummet; En udsendelse der er værd at se!

Tidsrejser

To forskere fra Michigan University har ledt efter spor efter tidsrejsende på nettet. Deres hypotese er at hvis tidsrejser en dag bliver mulige, kan der være tidsrejsende på Jorden idag, som kan have efterladt sig spor på internettet i form af viden om ting før de er sket.

De fandt dog ingen spor., men skriver også at undersøgelsen ikke var fuldstændigt dækkende og kan have overset ting.

LÆS MERE på arXiv.org


ESOs nye besøgscenter og planetarium i Garching

ESO har fået en donation til et planetarium og besøgscenter i nærheden af hovedkontoret i Garching bei München i Tyskland. Supernovaen som ESO planetariet og oplevelsescenteret kommer til at hedde, vil blive en fantastisk præsentation af astronomi til den brede befolkning.

AllWISE infrarød kortlægning af himlen online

Efter det infrarøde WISE's kortlægning af himlen, først medkøling ved 3 infrarøde båndbredder og derefter uden køling ved 2, er blevet samlet i et katalog kaldet 'AllWISE' som nu er lagt online hos Caltech

SE DATA på Caltech

Space Scoop App

ESO har lanceret en gratis app til android smartphones og tablets.

App'e som kan hentes gratis på googlestore er beregnet til at dele de sidste nyheder om astronomi med børn, for at fremme interessen for astronomi og rumfart blandt de unge. Den findes i 22 sprog.

Kilde: ESO