Historisk astronomi

ALMA

ALMA submilimeter radioteleskop-arrayet er blevet opgraderet med et atomur, der gør det muligt at koble de 66 teleskoper til et globalt netværk kaldet 'Event Horizon Telescope' (EHT). Målet med EHT er at koble radioteleskkoper over hele verden sammen til ét stort teleskop!.

LÆS MERE på ALMAs hjemmeside

Royal Society Open Science

Universiteter verden over bruger hver især millioner på abonnementer på videnskabelige tidsskrifter som "Peer-Review'er" artiklerne.  Derfor åbner det anerkendte engelske "Royal Society" nu som en af de første en gratis service, hvor man på sammen måde kan få peer reviewet sine videnskabelige artikler. Cornell University har i årevis drevet arXiv hvor man kan publivere (men ikke få reviewet) sine artikler.

SE MERE på Royal Soiety Open Science


Mens de professionelle astronomer går meget op i data, er amatørastronomer langt bedre til at skabe attraktive billeder. Derfor har NASA's chandra-team fået amatører til at skabe flotte billeder som disse, af de ellers lidt kedelige røntgen-billeder, for at skabe mere opmærksomhed om deres resultater
Kilde: Chandra missionpage

ESO’s Paranal observatorium i Chile er udvalgt som det ene af 2 muligheder, for placering af det internationale Cherenkov Telescope Array (CTA). CTA er et stort array af røntgen-sensorer som skal observere røntgenstråler fra rummet, som ellers har været forbeholdt langt mindre rumteleskoper CTA vil dermed kunne mangedoble evnen til at fokusere røntgenlys.
LÆS MERE hos ESO

76% af adspurgte internetbrugere mener ikke at religion gør verden til et bedre sted, men aligevel er kritik af religion et tabu. Derfor rejser 2 forskere Jorden rundt for at tage deltage i den offentlige debat om Religion versus Videnskab, med imaner, biskopper og præster.

SE UDSENDELSEN på dr