Historisk astronomi

De første 3 radioteleskoper, der skal ende med at blive en kvadratkilometer stor park af radioteleskoper der skal operere som ét stort teleskop, kaldet "Square Kilometre Array" (SKA) er sat op. Det kommer til at koste 2 mia. dollars og bliver placeret i den vest-Australske ørken.

Kilder:  Harvard abstracts og mwatelescope.org

NGC4038 fotograferet med Hubble og den nye adaptive optik

Gemini Syd observatoriet i Chile præsenterer en ny generation adaptiv optik som overgår selv Hubble!

Kennedy Space Center har åbnet n ny afdeling; Space Shuttle Atlantis, hvor man kan se rumfærgen der har været 33gange i rummet og opleve en "4D opsendelse" med rystende sæder osv. Saturn og Apollo udstillingerne er der også stadig, hvis man skulle til Florida i ferien.

LÆS MERE på Kennedy Space Center


3D filmen Det skjulte univers kan ses i IMAX® og storlærred biografer verden over og på Tycho Brahe Planetarium i København. Filmen viser de mest moderne teleskoper i høj opløsning i time-lapse i fortryllende 3D udgaver af himmelstrukturer og 3D simuleringer af universets udvikling.
LÆS MERE hos ESO og på Planetariet

University of Colorado Boulder er blevet fuldt medlem af Sloan Digital Sky Survey-IV. Dermed får SDSS 2,5m teleskopet (bill.) selskab af UCB's Apache Point 3,5m teleskop. Klik for at se en præsentation af SDSS-IV.