Historisk astronomi

Spitzers mosaikker af Mælkevejens centrum

Hver dag vælter der utrolige datamængder ind fra verdens observatorier og rummissioner; Hvert billede fra MRO sonden er på 120megapixel, og SKA radio-observatoriet forventes at hente 700 teraytes/dag når det er klart næste år. Derfor opruster NASA/JPL med nye servere, der skal opbevare, analysere og gemme de voldsomme datamængder...

KIlde: NASA/JPL

De 4 studerende ved 16" Cassegrain teleskopet

4 studerende fra Aarhus Universitet , Tilo Planke, Lasse Haahr-Lillevang, Simon Holmbo og Jonas Refsgaard har brugt 4år på at restaurere et Cassegrain-teleskop fra 1950'erne, som nu skal bruges i undervisning og til fremvisninger i Århus.

Kilder: Aarhus Universitet og DR

Peter Higgs

Peter Higgs - ham som udtænkte Higgs partiklens eksistens - vandt en nobel-pris i fysik  ved året pris-uddeling i Oslo. Udover Higgs vandt Francois Engler også en pris i fysik.

Kilde: Royal Astronomical Society

National Radio Astronomy Observatory NRAO

National Radio Astronomy Observatory (NRAO) har offentliggjort en 24minutters film med Jodi Foster (Fra filmen 'Contact'). Filmen er en nyredigering af den film, man hidtil har kunnet se på NRAO's visitor center

SE DEN på Vimeo

USA's Kongres

NASA og flere universiteter er mange andre amerikanske offentlige hjemmesider lukket eller står stille, som følge af kongressens uenigheder om budgetloven. Det er derfor lidt stille med nyheder fra den kant for tiden.

Kilde: JPL, daily show mfl.