Quasarerne som målepunkter for flowet af gasser ind og ud af Mælkevejen (indgående gasser er blå og udgående er røde)
Quasarerne som målepunkter for flowet af gasser ind og ud af Mælkevejen: Indgående gasser er blå, udgående er røde, sorte viste ingen tegn på HVG, mens de grønne områder skjuler eventuelle HVG-tåger
Galakser er ikke bare øer af stjerner og gasser, men bevæger sig gennem det intergalaktiske rum,som også indeholder gasser som fx Mælkevejen dermed samler op på vejen. På den anden side er der et stort strålingstryk og flow af gasser ud af Mælkevejen, hvoraf nogle falder ind igen, men andre fordamper ud i det intergalatiske rum.
Det er lykkedes et forskerhold at måle dette flow ind og ud af Mælkevejen, ved at studere lyset fra en række quasarer, som passerer gennem disse gasser der bevæger sig med høj fart, kaldet 'High Velocity Gas' (HVG). Dermed efterlader HVG's gasserne sig spektrale aftryk i lyset fra quasarerne, som røber deres indhold og rød/blå forskydning = hastighed ind/ud af galaksen.

Dernæst har de punkt for punkt beregnet om udgående gasser kan undslippe galaksen og om de indgående gasser er lokale eller ekstragalaktiske. Og ved at lægge det hele sammen, har de beregnet Mælkevejens masse tab og vækst til:
Indgående gasser: 0,53 +/- 0,31 solmasser/år
Udgående gasser: 0,16 +/- 0,10 solmasser/år
Dermed ser det ud til at Mælkevejen hvert år tager 0,37 Solmasser på. Det er ca 6 x 10^25 tons!.
I artiklen 'The Mass Inflow and Outflow Rates of the Milky Way' på arXiv tilføjer de dog at disse HVG tåger har en levetid på omkring 100 mo. år, så det er kun et øjebliksbillede af Mælkevejens massevækst