Dobbelt sort hul Astronomer er efterhånden enige om at galakserne dannedes først og senere sank de første store sorte huller ind mod tyngdepunktet og endte som centrale supermassive sorte huller. Problemet i dette scenarie er at stjerner og gasskyer der kredser om det sorte hul, vil blive i sin bane rundt og rundt om det; Dermed vil de ikke bliver opslugt og få det centrale sorte hul til at vokse til de millioner solmasser tunge sorte huller vi ser i dag. Men galakser kolliderer ofte eller opsluger mindre galakser, og dermed vokser de sorte huller ved at slå sig samme med andre sorte huller, og ved at suge stjerner til sig som kommer ud af deres vante baner.

Efter sådanne kollisioner kan det centrale sorte hul kredse om det andet sorte hul. Dermed forskubbes stjerners baner om de centrale sorte huller, så de kan ende med at blive opslugt; Sådan et andet sort hul, omtaler professor Smadar Naoz i en artikel i Theconversation som det sorte huls ven; En som sørger for at den får noget at spise.

Hun har studeret stjernen S0-2, som kredser om Mælkevejens centrale sorte hul i Sgr A og fundet at dens bane er stabil; Vi har med andre ord kun et centralt sort hul i Mælkevejen - eller i alt fald ikke et der er større end 100.000 solmasser. Men i maj 2018 passerede S0-2 meget tæt på det centrale sorte hul i en afstand af kun 130AU; Det gav dem mulighed for både at studere dens bane meget nøjagtigt og teste Einsteins relativitetsteori. Men hvis der er et andet lille sort hul skriver hun, vil de kunne se det om 16år når S0-2 igen passerer tæt forbi SgrA.