Varme intergalaktiske gassers bevægelse i Koma-galaksehoben
Et nyt studie af varme intergalaktiske gasser i Coma- og Perseus- galaksehobene, afslører at Coma-hoben i virkeligheden er TO galaksehobe der er ved at kollidere og forme én stor galaksehob som er Comahoben som vi kender den.
Normalt har galaksehobe én stor galakse i sit centrum, men Comahoben har to; Derfor har man længe haft mistanke om at den består af to dele, uden entydigt at kunne vise det, men det dokumenterer den nye undersøgelse i høj grad

Det kræver et røntgen rumteleskop at se de varme intergalaktiske gasser, men de har hverken nogen særligt imponerende opløsningsevne eller stort synsfelt. Derfor har forskerne bag undersøgelsen lavet en widefield mosaik af de to galaksehobe med ESA's XXM røntgen rumteleskop - noget som ifølge ESA aldrig er blevet gjort før. Dermed kunne de se at der er stor forskel på hvordan gasserne bevæger sig i hobene; Mens gasserne i Perseushoben bevæger sig stille rundt, består Comahobens gasser tydeligvis af 2 seperate dele, som er ved at blandes skriver de i artiklen "Measuring bulk flows of the intracluster medium in the Perseus and Coma galaxy clusters using XMM-Newton" i Astronomyb and Astrophysics.