En galakseklassificering kaldet "Hubble sekvensen" der oprindeligt blev udtænkt af Edwin Hubble i 1926 er blevet fulgt op med nogle af de seneste billeder af både den lokale galaksehob og de fjerneste kendte galakser.

Dengang i 1926 havde man ikke adgang til at kigge så langt ud i rummet som vi har idag, så man kunne ikke sammenligne de nutidige galakser i vores lokale hob med de fjernere galakser hvis lys har rejst længere og som vi derfor ser idag, sådan som de så ud for flere milliarder år siden.


Derfor har et forskerhold sat sig til at rubricere galakserne i billederne fra bla. SDSS (Sloane Deep Sky Survey) og HDFS (Hubble Deep Field Survey), analysere dem statistisk og sammenligne de lokale galakser med de tidligere.

Og det store klassificeringsarbejde underbygger tydeligt teorien om, at de irregulære galakser er galakser der er under ombygning efter galaksesammenstød til spiralgalakser.

For mens de i vores lokale galaksehob er 72% spiralgalakser og kun 10% irregulære galakser tilbage, er der i de fjernere galaksehobe 52% irregulære galakser og kun 31% spiralgalakser.

 


Kilde: Spacetelescope.org