Exoplaneter

Astronomer har opdaget en exopplanet ved navn TrES-2b som kun reflekterer 1% af moderstjernens lys og dermed er"betydeligt mindre reflekterende end sort maling. I sandhed en fremmrd verden" siger David Kipping fra Harvard

LÆS MERE på Royal Astronomicla Society

Det har vist sig at stjerner med planeter indeholder flere tungere grundstoffer. Men nye modeller viser, at planeterne i sig selv gør dem fattigere på dem. Altså må de stjerner der har planeter typisk stamme fra gasskyer med mere støv.

LÆS ARTIKLEN på arXiv

Astronomer fra Harvard har regnet på hvordan en Jupiter-klasse exoplanet tæt på sin moderstjerne vil opføre sig. Deres modeller viser at de vil være dækket af nordlys som et spøgelsesagtigt globalt tæppe

LÆS MERE på Harvard

Exoplanet 55 Cancri-e

En sjælden stjerne-formørkelse har gjort det muligt for astronomer fra MIT at nær-studere en jordlignende exoplanet i vores nabolag. Med en overfladetemperatur på 2700oC er der dog ikke meget håb om liv der.

LÆS MERE hos MIT

Planeter om dobbeltstjerner formodedes oprindeligt at være umulige pga. ustabilitet i baner om dobbeltstjerner, men man har alligevel fundet et par stykker. Exoplanet-jægere rapporterer nu om fundet af en Jupiter-størrelse exoplanet HD 132563b i et triple-stjerne system!

Se mere på Visual exoplanet catalouge