Exoplaneter

En ny metode til at undersøge klippeplaneters beboelighed vurderer at exoplaneterne Gliese 581C og HD 85512 b - hvis den har mere end 50% skydække -  er de to bedste kendte kandidater for beboelige planeter. Metoden analyserer planetens indkommende flux fra moderstjernen, dens albedo og atmosfærens H2O/CO2/N2-indhold ved at måle atmosfære komponenternes radiale hastighed. Derm

Kilde: arXiv

Et Australsk/Engelsk/Tysk hold stronomer har opdaget en pulsar, som er en stjerne der er skrumpet ind til planet-størrelse. Planeten er meget kompakt og består hovedsageligt af kulstof - dvs. diamant!

Detaljerede analyser af de 1235 exoplaneter Kepler rumteleskopet indtil videre har fundet, viser at 54 af dem ligger i den beboelige zone om deres moderstjerner.

Nærstudier af to hvide dværge PG1225-079 og HS2253+8023 viser tydelige doppler-skiftede tunge grundstoffer, der viser at der dannes jord-lignende planeter omkring dem, i en afstand der svarer til Jordens bane. På grafen kan man se nogle af grundstofferne og deres doppler-spredning vist, og som man kan se minder det meget om Jordens sammensætning. Massen er min.1.000.000.000.000.000tons (10^16) svarende til en stor asteroide.

LÆS ARTIKLEN på arXiv

Astronomer har fundet 4 nye exoplaneter ved at måle deres rotation med ESO's HARPS spektrograf. Det kan gøres når de passerer ind foran stjernen, så en del af stjernens lys ses gennem planet-atmosfæren. Derved skaber de lidt "støj" i stjernens lys-spektrum pga. dopplerforskydningen når de roterer

Kilde: arXiv