De 3 jord-størrelse exoplaneter om GJ357Efter TESS rumteleskopet fandt tegn på en exoplanet om stjernen GJ 357 som blev døbt GJ 357b. Efter fundet, rettede astronomer jord-baserede teleskoper mod stjernen og bekræftede dens eksistens, samt målte dens størrelse til kun 22% større end Jorden. Men i en afstand der er 11x tættere på moderstjernen end Merkur er fra Solen, er GJ 357b meget varm.
MEN dataene afslørede at der kunne være flere planeter, så nærnere analuyser af dataene har afsløret yderligere 2 exoplaneter i systemet: GJ 357c er en smule større, men ligger stadig for tæt på den lille dværgstjerne,mens GJ 357d er 6,1 jordmasser tung og dermed nok dobbelt så stor som Jorden. Hvis den ikke har en atmosfære, vil temperaturen på overfladen være -50'C viser beregningerne.Men hvis den har en atmosfære til at holde på varmen vil den lige være perfekt tempereret for liv. Derfor vil forskerne nu observere efter en transit passage, hvor planeten formørker moderstjerne,som kan afsløre en evt atmosfære.
Hvis den har atmosfære, vil den være den nærmest kendte beboelige exoplanet,i en afstand af kun 31 lysår fra Jorden, skriver de i Astronomy and Astrophysics