Dannelsen af organiske molekyler på Saturn-månen Titan Da Cassini sonden blev opsendt med ESA's Huygens lander vidste man ikke meget om Titan, andet end den havde skyer og man havde observeret methan i den atmosfære. Men Huygens landingen og Cassini's 10års studier har afsløret en verden der ligner Jorden meget, med skyer, regn, bjerge, søer og en organisk kemi!
Udover methan har man fundet Propran hydracider, aerosoler og Cyaniderne CH3CN, C2H3CN og C2H5CN, som kan være byggesten for liv. Dermed er Titans atmosfære og overflade en hel fabrik for organisk kemi.

Selv om Titan ligner Jorden er overfladen stadig en is-verden, der hviler på en iskappe. Men under iskappen har man kunnet måle på dens tyngdefelt at der er et flydende hav. Og hvis alle disse organiske stoffer kan finde vej ned gennem islaget - fx. gennem skakter eller revner skabt af de kryovulkaner man kan se på dens overflade, er det en ideel verden for primitivt liv!.

Derfor studerer et forskerhold på 30 forskere hvordan eventuelt liv kan dannes og leve under Titans overflade og hvilke spor det vil efterlade på overfladen ... Hvis det er der.
LÆS MERE på NASAs Astrobio.net
NASA planlægger en sonde medbringende droner, for helt konkret at undersøge disse muligheder.