Supernova-støvskyEt studie der er offentliggjort i NASA aztrobio.net har sammenlignet geologiske indikationer af at Jorden blev udsat for en nærliggende supernova for2,5 mio år siden, med biologiske data; Man mener at den stammer fra en stjerne 163-326lysår herfra. Dvs i vores nabolag, men ikke så tæt på.
Og studier viser at der netop var et fald i biodiversiteten netop på det tidspunkt. For at forklare en sammenhæng mellem de to hændelser har han modelleret hvordan en sådan supernova har interageret med Jordens beskyttende atmosfære, ozonlag og magnetfelt. Blandt andet ved at studere specifikke jern-isotoper (jern60).

Resultatet er siger Dr Brian Thomas fra Washburn University, at supernovaer ikke ødelægger alt på deres vej, men at de påvirker miljø og klima over en periode, fordi supernovaens forskellige lag breder sig med forskellig hastighed. Supernovaen dengang ændrede dermed bla. UV-strålingen som har påvirket vegetationen og dyrelivet.
Det betyder ikke at supernovaer er ufarlige. Tværtimod.For tættere supernovaer kan ret sikkert have påvirket livets udvikling på Jorden voldsomtog have forårsaget flere masseudryddelser tidligere i Jordens historie