Fund af Proylen Oxid i Sagitarius B2
Fund af Proylen Oxid i Sagitarius B2
Radioastronomer har fundet tydelige signaturer af Propylen-Oxid (CH3CHOCH2) i den interstellare stjernedannende gas- og støvsky Sagitarius B2,
Det er langtfra første gang man finder organiske molekyler i det interstellare rum, men det er et af de mest komplekse. Og så er det en ting til: Det er en af byggestenene til liv og så er det snoet på samme måde som RNA/DNA spiraler!

Alt bare lidt højerestående liv som vi kender¨det på Jorden, er opbygget af højresnoede molekyler. CH3CHOCH2 kan være både højre- og venstresnoet, så nu håber biologerne at fundet kan give os et svar på, hvad der fii vores liv til at blive højresnoet i stedet for venstresnoet!


"Meteoritter i solsystemet indeholder også snoede molekyler fra tiden før Jorden blev til, ligesom man har fundet dem i kometer. Sådanne små legemer kan have været udslagsgivende for den snoningsretnming vi ser idag. Ved at finde spiral-molekyler i det interstellare rum har vi endelig en chance for studere hvor og hvordan molekylerne blev til og fandt vej til meteoritter og kometer. Og til at forstå deres rolle i den enrettede snonings oprindelse." siger Caroll McGuire.
LÆS Life's First Handshake: Chiral Molecule Detected in Interstellar Space fra NRAO