exoplanetKepler rumteleskopet har nu lokaliseret ikke mindre end 1235 exoplaneter. SETI har udvalgt de 86 mest sandsynlige kandidater, for at lytte efter radio-signaler.

De første 500exoplaneter man har opdaget var mest gas-kæmpe planeter. Men Kepler rumteleskopet er specialiseret i også at finde mindre exoplaneter. Den har nu - efter kun et år - fundet ikek mindre end 1235 exoplaneter, hvoraf en større del er mindre planeter der kunne være beboelige.

Derfor har astronomer fra Berkely som bla. står for driften af SETI@home og Green Bank radioteleskopet, udvalgt de 86 mest sandsynlige kandidater at lede efter liv på.

De vil nu gå i gang med at scanne disse planeter i 21cm båndet (1420 MHz) - det såkaldte "vandhul". Det kaldes det fordi det er den bølgelængde der bliver mindst forstyrret af baggrundsstøj fra galaksen, og dermed det mest oplagte spektrum at kommunikere interstellart på. Men med de nye sensorer der er installeret på Green Bank radioteleskopet, kan de nu scanne et frekvensområde på ikke mindre en 800MHz samtidigt. Det er 300x så stort et spektrum som Arecibo kan afsøge.

Der håber dermed at kunne registrere livstegn fra eventuelle tekniske civilisationer i de 86 udvalgte planet-systemer

Kilde: UC Berkeley