Print
Parent Category: Astronomi
Category: Exobiologi/SETI

Ind imellem kommer der nogle sære signaler fra rummet, selvom de fleste viser sig at have en naturlig forklaring. Men for at studere dem nærmere, skal de gentage sig, og hvis de ikke gør det ...
Men et signal er stadig en gåde efter 35år!

I 1967 opfangede Jocelyn Bell et mystisk radio-signal fra rummet: Præcist som et urværk der bare blev ved og ved. Det var et "Wow" signal set med SETI-øjne (Search for Extra-Terrestial Intelligence). Det viste sig også at være en revolutionerende opdagelse; Nemlig opdagelsen af de hurtigt roterende pulsarer. Altså ingen ET

Der har været andre af den slags fund som lige fik hjertet til at stoppe et øjeblik på dem der fandt dem, men stort set alle har man fundet en forklaring på; satellitter, interferens, supernovaer gammaglimt mv.

Men et enkelt er stadig uopklaret; Muligvis kun fordi det ikke kom igen, men aligevel ...

Det var 15 august 1977 da Jerry Ehmann opfangede et meget kraftigt signal som vist herunder

Wow signalet fra 1977

I noterne på udskriften (gammeldags computerteknologi)  skrev han uden at tænke over det "Wow!" som ses øverst.

Siden dengang har man fundet mange andre anormalier som man har fundet forklaringen på - gammaglimt, stjerne-udbrud og meget andet. Men ifølge en nyere rapport over signalerne fra dengang, matcher de ikke nogle af dem.

Jeg ville ønske jeg kunne sige noget mere om det når jeg taler med journalister, som "Hold da op: Et signal fra ET"... Men det kan jeg ærlig talt ikke" siger Ehman med et smil.

LÆS MERE på Big Bear radio observatory og om Pulsaren hos NASA