Et af hovedargumenterne mod håbet om at finde intelligent liv i Mælkevejen, er at når det tager mia. år for liv at udvikle sig og de fleste stjerner kun lever få mia. år,har livet ikke store chancer for at nå det. Og hvis det har, hvorfor er det så ikke overalt jvf. fermi-paradokset?
Men exo-biologerne har nået en erkendelse af at livets udvikling hænger sammen med stjernernes, og at serier af kosmiske begivenheder sandsynliggør at livet måske er blevet sået samtidigt mange steder omkring os.
LÆS MERE på astrobio.net
Godt nyt for udsigten til at finde liv andre steder end på Jorden: Franske og tyske forskere har ved laboratorie-forsøg vist, at vand, amoniak og methanol som findes i de fleste kometer, danner amino-syrer, når de udsættes for komet-lignende forhold. Komethaler krydser ofte planetbaner, så kometer kan på den måde let sprede byggestenene til planeter - både her og alle andre steder!
Read more: Livets byggesten, skabes helt naturligt i kometer!
Et af de store spørgsmål om livets begyndelse er hvordan eller hvor den kom fra. I vores solsystem kan mikrober fx. spredes via meteoritter og kometer, men en ny undersøgelse af planet-systemet Gliese581 viser at det er meget usandsynligt at det skulle kunne ske på samme måde dér, fordi planeterne ligger så tæt på moderstjernen
Kilde: Purdue University
Den tyske DLR rumfartsorganisation har foreslået en mission til den isdækkede Saturn-måne Enceladus, for at søge efter liv. Enceladus anses for et af de mest sandsynlige steder at finde andet liv i solsystemet, fordi den gemmer et flydende saltvandshav under et tykt is-lag. Derfor har DLR også testet forskellige bor til at bore sig gennem isen (Bill.)
LÆS MERE hos DLR
Som et resultat af en præmiering fra TED-prisen (Ideas Worth Spreading) er SETI data nu blevet lagt online på internettet. SETILive er dels en online udgave af det gamle SETI@home, men gør det også muligt at søge i SETI-resultaterne og se fremdriften visulaliseret
SE MED på SETI Live!