Exobiologi/SETI

Mikrobielt økosystem

For 250 millioner år siden oplevede Jorden en global opvarmning på grund af en massiv vulkansk aktivitet der skabte Andes-bjergene, og som udryddede 90% af alt liv på Jorden. Det har længe været diskuteret hvor hurtigt livet var om at komme tilbage, men et nyt studie publiceret i Nature geoscience viser at det tog ikke mindre end 10 millioner år!

Kild: Bristol University

Stephen Hawkins

Mens forskere som Stephenn Hawkins advarer os om at fremmede civilisationer vil ende med at kolonialisere os ligesom vi selv har gjort det så mange gange, er direktøren for SETI instittutet uenig: Aliens der har den teknologi der skal til for at krydse de interstellare afstande, behøver hverken slaver eller lokal mad.

LÆS MERE på SETI instituttet

Jorden set fra rummetSidste måned erklærede russiske SETI forskere at de nu var sikre på at vil vil have fundet liv andre steder inden 20år. Den udmelding har åbenbart skabt heftig debat, for flere forskere/universiteter har udsendt pressemeddelelser om emnet, der tyder på stor uenighed.

LÆS fx: "Finding a new Earth..." fra ANU, eller
"..bult more on optimism than on evidence.." fra Princeton

Ved en exobiologi konference forleden fremlagde den russiske forsker Andrei Finkelstein fra Russian Academy of Sciences’ Applied Astronomy Institute et estimat om at vi vil have fundet liv indenfor de næste 20år. Når 10% af de kendte exoplaneter er jordlignende og hvis bare der er vand er"..dannelsen af liv er lige så uundgåelig som atomer"  siger han

Kilde. wikileaks nyheder

Planet-dannelse

Fred Ciesla, ass. professor ved University of Chicago har undersøgt og simuleret forholdende når stjerner og planetsystemer dannes. Og selvom hans simulerede protostellare partikler reagerer forskelligt under forskellige forhold er resultatet næsten altid det samme; Der dannes organiske molekyler som drysses ned over de nye planetdannelser. Godt nyt for håbet om at finde liv andre steder

SE MERE hos NASA's Astrophysics and Astrochemistry Lab og LPI