Exobiologi/SETI

Klippe med 3,5mia år gamle bakterier fra Australien

Australske forskere har fundte en 3,5mia. år gammel sedimentær klippe, som uindeholder tydelige spor af bakteriekulturer. Det flytter det første liv 600 mio. år tilbage i tiden. Sedimentære klipper, er klipper der er dannet ved sammenpresning af aflejrede ler/sand-lag.

Kilde: Carneige Science Institute

Forskere der studerer livets byggestene, har simuleret sig frem til at skabe RNA. De har taget udgangspunkt i et oversvømmet krater, hvor de har blandet ingredienser som  geologerme siger var der, med ingredienser fra en asteroide og "kogte" den i Solens UV lys og lava-varme. Dermed fik de kogt den "suppe" der skal til for at skabe liv.

Kilde: Texas Tech

Jorden

Lige siden Darwin, har man spekuleret over hvordan livet opstod på Jorden; Var det u-undåpeligt eller en tilfældig oghed? Nu har kemikere vist af selv-organisering er uundgåelig i selv ret primitive molekyler, og at livets opståen var et ret

Kilde: While online library

Asteroider om stjerne

Fund af biokemiske molekyler i små kolde asteroiderr/meteorer, har længe mystificeret forskerne, fordi den slags molekyler kræver varme. Hidtil har man antaget at de må stamme fra et større legeme der er gået i stykker, men en ny teori foreslår at varmen kan være kommet fra magnetisk induktion fra Solens magnetfelt

Kilde: Renselaer Polyteknisk Institut

Halleys komet fotograferet af ESAs Giotto sonde

Kometer indeholder rigtigt mange af de mere primitive byggesten til liv. Og nu har forskere vist hvordan- og at der dannes aminosyrer når kometer rammer planeters atmosfære. Jorden blev også ramt af en serie af kometer under det "sene tunge bombardement" (LHB) for 3,8 til 4,5 mia. år siden, som menes at have bragt det meste af vores vand hertil. Dermed kom livet åbenbart sammen med havene!

Kilde: Imperial College of London