Exobiologi/SETI

SETI radioteleskoper

Hidtil har vi benyttet bestemte frekvenser (fx."vandhullet")  når vi sender signaler ud i håb om at nogen vil høre os, ligesom når vi kommunikerer med egne rumsonder. Men en forsker foreslår istedet at bruge en spredt radiokommunikation over et større spektrum, fordi det er mere energieffektivt og reducerer behovet for at gætte hvilken frekvens andre bruger. Det gælder både SETI og kommunikation med rumsonder

LÆS MERE på arXiv

Kunne en alien se sådan ud?

Det tog mennesket årtudinder at erkende delfiners intelligens. Og hvis vi møder noget endnu mere fremmed i rummet, hvordan skal vi så kunne vurdere om de er intelligent?. Derfor har exobiologer udviklet en model eller øvelse kaldet COMPLEX (COmplexity of Markers for Profiling Life in EXobiology).

LÆS MERE på NASA's astrobio.net

Nye studier viser at solvinden kan presse vand ud af kosmisk støv i Solsystemet. Oveni i det viser andre analyser nu, at de samtidigt kan bære byggestenene til organisk kemi. eftersom støvet stammer fra et interstellare rum og der altid vil være stråling om nye stjerner, betyder der næsten altid vil være en organiske kemi på de rette exoplaneter.

Selvom Mars er fascinerende er det svært at forestille sig at bo ubeskyttet på Mars, eller bare dyrke planter i det fri. Men ESA studier af mos-arter fra Antarktisk, viser at de rent faktisk både kan overleve og gro i et simuleret Mars-miljø med lavt tryk og temperaturer og høj UV-stråling.!

LÆS MERE på NASA's Astrobio.net

"Guldlok-zonen" er det område om en stjerne, hvor der kan være vand på planeter om stjernen; Den har fået navnet fordi man anser flydende vand anses for essentielt for liv. Men når der også kan være liv dybt nede i Jorden bliver den pludselig større...