Exobiologi/SETI

Hydrotermisk ventilationsskakt på bunden af altanterhavet

I et forsøg på at gengive livets opståen, og finde svar på om det også kan være sket andre steder som fx på bunden af havet på is-månen Europa, har forskere studeret hydrotermiske ventilationsskakter på bunden af Atlanterhavet.
Og her er der masser af energi til at danne liv og ja: Der skla bare være Carbon, en proton-gradient (potentialeforksel) og en katalysator som Molybdenum (Mo42)

Kilde: NASA

Exoplanet om F-klasse stjerne

Store stjerner er ikke særligt gæstfrie for liv, så man fokuserer generelt på små stjerner, når man leder efter beboelige planeter. Men forskere fra UTA mener at F-klasse stjerner, som er mellemstore stjerner også kan være gode værter for beboelige planeter

Kilde: University of Texas, arlington

En jordlignende Måne om en stor exo-gasplanet

I vores søgen efter liv andre steder har vi en tendens til at fokusere på det vi kender; Liv på andre planeter. Men alt tyder på at exomåner kan være lang mere sandsynlige bosteder for liv. En ny undersøgelse af hvordan måner dannes,viser at varmen fra moderplaneten kan holde dem varme og beskytte dem mod den værste stråling, samtidigt med at strålingsniveauet kan have været optimalt til at danne liv, i deres tidligste barndom

LÆS MERE på astrobio.net

Franske forskere har isoleret og genoplivet en 30.000år gammel virus, som har ligget nedfrosset 8m nede i den Sibirske permafrost. Virusen som er blevet døbt Pithovirus sibericum, er en enorm virus - så stor (1.5 µm x 0.5 µm) at den kan ses i et almindeligt optisk mikroskop. Udover at vise hvor hårdføre vira er, gør de samtidigt opmærksom på en hidtil overset trussel som følge af den globale opvarmning; At gamle potentielt meget farlige vira bliver tøet op sammen med isen.

Kilde: PNAS

Når interstellart støv udsættes for Solens hårde UV-stråling, dannes der vand og organisk kulstof på overfladen af rum-støvet. Dermed kan noget af Jordens vand være kommet til fra rummet. Men lige så vigtigt: Det vil regne vand og kulstof ned over alle nye planeter!

NASA Astrobiology nyhedsbrev, artikel og PNAS