Exobiologi/SETI

Mennesket DNA som også indeholder genet
Mennesket DNA indeholder også genet
Forskere fra University of British Columbia har identificeret et fælles oprindeligt gen, der gjorde det muligt for for livet at udvikle sig ud over bakterie-stadiet. Genet findes i alle komplekse organismer og indeholder koder for en stor gruppe enzymer, der kaldes proteinkinaser, som aktiverede celler til at blive større og hurtigt overføre information fra en del til en anden.

"Hvis overlapninger og efterfølgende mutationer af dette gen under evolution ikke skete, så ville livet være helt anderledes i dag. Den mest avancerede livet på vores planet ville formentlig stadig være bakteriel slim." siger Steven Pelech, professor i afdelingen for neurologi i UBC medicinske fakultet.

Kilde: Pressemeddelelse fra University of British Columbia
Kinesisk radioteleskop SIKA Det ikoniske 305m store Arecibo radioteleskop er blevet overgået som verdens største radioteleskop, nu hvor Kina er ved at færdiggøre et nyt 500m sfærisk radioteleskop SIKA.

Nu hvor SIKA som bla skal lede efter liv i universet, er ved at være færdig, har de kinesiske myndigheder flyttet 9000 lokale beboere, for at undgå lokal radiostøj

SIKA's hjemmeside
Expose R2 på ISS 2 Russiske astronauter hentede i går ESA's eksperiment 'Exposed R2' ind, efter at tilbragt flere måneder på ISS. Indeni R2 som har siddet udsat for det tomme rum og kosmisk stråling i måneder udenpå ISS er der forskellige former for "ursupper" og byggeblokke for liv. man har længe forsøgt og haft noget held med at "skabe liv" i laboratorierne. Men R2 vil se hvordan ingredienserne reagerer i det virkelige liv: rummet.

SE 'Russian spacewalk marks end of ESA’s exposed space chemistry' og om Exposed R2
Cryo-vulkansk analog med svovl ved borup fjord Der er meget fokus på muligheden for liv i de isdækkede have på ydre ismåner som Europa og Enceladus. Erkendelsen af at svovl på deres overflade stammer fra deres indre, har fået forskere til at studere is-miljøer på Jorden. Det har ledt dem til Borups Fjord i Nord Canada, hvor isen netop er dækket af hydrogen-svovl forbindelser, ligesom på Europa.
Det mest overraskende har været fund af DNA spor efter liv med en hydrogen-svovl metabolisme; dermed håber man nu at man vil kunne lede meget målrettet efter spor af liv i deres indre på overfladen!

LÆS 'Icy Worlds and their Analog Sites' på NASAs astrobiology
Søgen efter liv i Mælkevejen
Ifølge Fermis paradoks burde livet have bredt sig så vi kunne se det, hvis det var almindeligt og havde haft milliarder af år til at udvikle sig. Men en ny teori 'The Gaian Bottleneck' og beregninger forklarer hvorfor; Livet har spillet en afgørende rolle for jordens atmosfæres udvikling. Men liv er skrøbeligt og vil kun sjældent udvikle sig hurtigt nok til at gøre atmosfæren beboelig, som det er sket på Jorden.
Sagt med andre ord: Hvis der er liv derude, er der kun lille sandsynlighed for at det har overlevet!

Kilde: 'The aliens are silent because they are extinct' Fra Australian National University