ROS 128 stjernen
15 maj opdagede astronomer der studerede en lille gruppe røde dværgstjerner i radiospektret, et mystisk signal fra én af dem Ross 128, 11 lysår herfra. Umiddelbart sammenlignede de signalerne med observationer af andre stjerner, men de kom helt klart fra Ross 128’s præcise retning på himlen.

Abel Mendez beskriver i sin blog på University of Puerto Rico, Arecibo fundet som ”..bestående af bredbånds, semi-periodiske , ikke-polariserede, pulser med meget stor spredning”. Umiddelbart har han bedt om mere tid på Arecibo radioteleskopet til at observere Ross 128.

På grund af signalets usædvanlige natur interesserer det også flere SETI forskere, hvilket naturligvis har skabt mange rygter om fremmede signaler som er ikke er blevet mindre af AFPs overskrift om ”.... ’strange signals’ that may come from a star 11 ligth-years away”
Mendez mener det er et astronomisk fænomen som en flare (et soludbrud) fra stjernen. Det fangede også straks AAVSOs interesse. Men det kan også komme fra et andet astronomisk objekt i synsfeltet, eller stamme fra en højtliggende satellit.

Opdatering! Mendez skriver på sin blog at de har identificeret kilden som værende interferens fra en geostationær satellit. Så desværre ikke SETI - ikke engang en spændende stjerne!