3D prspektiv af Solens placering i Mælkevejen

Mælkevejen er alt for stille ifølge Fermi-paradokset: "Hvis intelligent liv har udviklet sig flere gange i Mælkevejen, hvorfor er der så ikke spor af det?". Men Darwin har måske svaret på det spørgsmål.

Adrian Kent fra University of Cambridge har taget Darwin’s principper fra "survival of the fittest" og overført dem til en galaktisk skala. For hvis beboelige planeter er sjældne, så vil der være rift om dem imellem galaktiske arter.

Hvis en intelligent art kommer til en erkendelse af at beboelige planeter er sjældne og at der er liv andre steder, så vil det være naturligt at holde lav profil om dem. Simpelthen fordi andre racer kan eller vil være interesserede i dem for sin egen overlevelses skyld. Ganske som man også ser fugle holde deres reder skjult.

Det leder naturligvis til andre spørgsmål eller forklaringer såsom ; "hvem skjuler de sig så for" og muligheden for at rummets afstande ganske enkelt ER for store til at livet kan sprede sig,

Dermed støtter han også Stephen Hawkins som sidste år også gjorde sig til talsmand for at vi ikke skal gøre os for bemærkede

Kilde: Adrian kents artikel på arXiv og Fermis paradokset