Print
Parent Category: Astronomi
Category: Exobiologi/SETI
Exoplanetsystemet Trapist1Siden den sensationelle fund af 7 jordlignende planeter i Trapist-1 systemet har de været genstand for intens interesse fra forskere. En af (de mange) undersøgelser har været muligheden for at livet kan sprede sig mellem planeterne i systemet.

Man har fundet meteoritter på Jorden som stammer fra Meteornedslag på Mars og Månen, som ville have kunnet bragt bakterier med sig mellem planeterne. Og på Trapist-1 ville det endda have været meget lettere og mere sandsynligt, når planeterne ligger så tæt konkluderer forskerne i artiklen Enhanced interplanetary panspermia in the TRAPPIST-1 system på arXiv.
Men selvom planeterne er jordlignende og ligger i den varme zone om stjernen, er det ikke sikkert de er beboelige. Det skyldes at moderstjernen er en lille dværgstjerne som ikke varmer meget. Derfor er biosfærenom meget tæt om den lilel stjerne. Men små stjerner kan også lave store udbrud, så når planeterne er så tæt på, mener flere forskere at de er meget udsat for soludbrud fra deres stjerne.
Men det kan vi måske få svar på om 5-10år, når James Webb rumteleskopet mfl. kommer i drift.