Exobiologer har fundet ekstreme mikro-organismer  der kan leve uden lys og ilt; De lever af uorganiske carbonforbindelser af vulkansk oprindelse og ville derfor også kunne leve på nogle af solsystemets måner.

Man har de senere år fundet en række mikrober der lever under ekstreme vilkår på Jorden. Mikroorganismerne som er såkaldte 'anaerobe thermophile lithoautotropiske mikroorganismser' (ATLM).

De er blevet døbt Caldimicrobium rimae og hører til de såkaldte Thermodesulfobacteria phylum mikrober, som man har fundet flere ekspempler på - men ingen så ekstreme som disse.

De er fundet på Kamchatka halvøen i Rusland, hvor de lever i et varmt miljø, og udviller sig optomalt ved 80oC. Dermed ville de faktisk stortrives på fx. Jupitermånen Io, som er varm, med megen vulkansk aktivitet og svovlforbindelser.

Man har også fundet en anden ny ekstremofil organisme, der tilhører samme stamme. De er blevet døbt Thermosulfurimonas dismutans, og er fundet på bunden af stillehavet, hvor de lever af svovl-forbindelser ved 92oC.

Så det kan være vi skal til at kigge lidt bredere i vores søgen efter andre livsformer i solsystemet...

LÆS MERE på NASA's nyhedsbrev